Stava Rex och Spell Right

På alla datorer i Västerviks kommuns skolor finns stavningsprogrammen Stava Rex och Spell Right.

Stava Rex
Stava Rex är ett program som är användbart för alla och speciellt utvecklat för dyslektiker och personer med läs- och skrivsvårigheter. En av fördelarna med programmet är att du får ordförslag, som du kan välja mellan. Ord som du lätt kan förväxla är insatta i meningar och du kan välja det ord som passar bäst:

Maten smakar gott.
Den är så gott som färdig.
Jag har gått en mil.
Det har gått bra.

Mer information om Stava Rex hittar du här

Spell Right
Spell Right är den engelska varianten av Stava Rex dvs ett rättstavningsprogram för engelska och fungerar på samma sätt. Spell Right är utvecklat för svenska användare och det innebär att du kan stava ordet som det låter på svenska och få ordförslag. Skriver du ordet ”shus” (skor) får du följande förslag:
shus_webben

Mer information om Spell Right hittar du här

Stava Rex och Spell Right hemma
Är du elev eller personal på någon av Västerviks kommuns skolor kan du ladda ner programmet på datorer, som du använder privat. Du behöver ett användarnamn och lösenord och det får du av den som är ansvarig för It på skolan, din lärare eller specialpedagog. Du loggar in på den här sidan, klickar på det program du vill ladda ner och följer instruktionerna. Behöver du support kontaktar du SvenskTalteknologi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *