Inläsningstjänst

Ljudböcker – en möjlighet för alla elever!

Västerviks kommun har avtal med Inläsningstjänst AB. Det innebär att alla skolor har fri tillgång till inlästa läromedel.
Varje skola har ett eget inlogg. Utifrån det inlogget har många lärare skapat egna konton samt elevkonton. Från och med november 2014 finns det färdiga konton för både personal och elever.

Personal loggar in med sitt aa-nummer och elever med sitt s-nummer. Alla har lösenordet 12345678. Du kan ändra lösen själv när du loggat in.

Har du skapat ett konto själv så fortsätt att använda det.

De inlästa böckerna är i Daisyformat. Daisy är ett ljudformat som gör det möjligt att navigera och lägga in bokmärken samt höja och sänka hastigheten på uppläsningen. Flertalet titlar finns med text-ljud och bild.

Daisyspelare finns i olika varianter. Det mest aktuella är appen ”inläsningstjänst” som finns för smarta telefoner och lärplattor som iPads. Inläsningstjänst har också en webbaserad daisyläsare direkt från deras sida. Om du loggar in via PC eller Mac är det bara att lyssna direkt från sidan. Lika enkelt som appen.
Daisyspelare finns också som fristående spelare eller program för datorn. Det går också att använda MP3-spelare men då försvinner möjligheten att navigera och lägga bokmärken.

Läs mera på
www.inlasningstjänst.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *