Inläsningstjänsts böcker

På Inläsningstjänst finns  över 5500 titlar. Det är framför allt läromedel inlästa till ljudböcker. I vissa fall finns också böckerna gjorda som tex-ljud-bild daisy ca 1800 titlar.

So och No-böcker finns också inlästa på Arabiska och Somaliska. Lärare loggar in med sitt inlogg  på inläsningstjänst sida och lägger till de inlästa läromedlen som eleverna behöver i deras bokhylla. Se Inläsningstjänst till alla för mer info.

I tjänsten ingår också vissa skönlitterära böcker och man håller på att bygga ut den delen. Det är främst böcker för yngre åldrar. Inläsningstjänst har avtal med Nypon förlag och det innebär att de läser in böcker från förlaget. Många av böckerna finns som text-ljud-bild daisy vilket är perfekt om man vill läsa tillsammans eftersom man kan projicera upp texten. Det är också ett stöd för lästräning.

Inläsningstjänst har också talböcker och dessa är bara tillgängliga för de som har någon form av läsnedsättning. För att få tillgång till dessa titlar, måste läraren lägga till det på elevens kontouppgifter. Det gör man genom att logga in på hemsidan, välja Kontrollpanelen och gå till Hantera användarkonton. Där söker man upp elevens kontouppgifter och kryssar i rutan med Talboksrättigheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *